Comstock Dining Hall

Built in 1930, Comstock House is a residence hall remotely located from the active community and campus center. The first floor dining hall was targeted for renovation to fulfill the programmatic objectives of the colleges and the food service management.

These goals included the establishment of a multi-purpose facility to serve as a daily dining hall, an informal study/lounge, a banquet facility for community functions, and an active and inviting place to socialize. A pilot cash service and take out program replaces the structured meal plan allowing students to choose from a variety of freshly prepared short-order foods.

The new design emphasizes the orthogonal geometry of the space through details repeated in the plan, sections and elevations. Columns divide the three bays of the main dining hall. The central bay has a high plaster ceiling with traditional trim moldings. The flanking bays are more intimate with dropped soffits and acoustical ceilings.

An integral part of the project was the redesign of the servery. Extensive modifications were required to accommodate the new menu style and required equipment. The integration of all equipment in a linear fashion promotes efficient flow and reaction time in a fast moving and high volume dining program.

This project received an honorable mention in the July, 1991 issue of American School and University’s Interiors Showcase Publication. Dan Mossien completed this project while with his past firm.